Aanmelden kerkdiensten [update]

Op 14 september heeft de overheid bekend gemaakt dat de anderhalvemetermaatregel in verband met corona vanaf zaterdag 25 september niet langer nodig is. Dit betekent ook voor ons als kerk het einde van veel beperkingen in de zondagse diensten en op andere momenten van kerkelijke en missionaire activiteiten.

We realiseren ons dat dit best een spannend moment is. Voor de één kan het niet snel genoeg gaan, een ander zal het juist veel enger vinden om de kerk binnen te gaan als iedereen weer dicht bij elkaar zit, zonder afstand. Het is goed dat we ons daarvan bewust zijn en elkaar daarin ook respecteren. Het einde van deze maatregel heft onze zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar niet op.

Binnen de gestelde kaders willen wij de volgende regels hanteren:

  • Tweederde van de kerkzaal wordt ingericht zoals voor de corona periode. Een derde wordt gereserveerd voor mensen die graag naar de kerk willen komen, maar ook de anderhalve meter nog in acht willen nemen. Hiervoor worden de achterste 3 rijen bij de keuken voor gebruikt. Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om een vak voor ongevaccineerden of voor mensen met een negatief testbewijs te creëren, maar het is ruimte waar mensen, die zich anders niet veilig voelen in de kerk, hun plek kunnen innemen. 
  • Vooraf aanmelden is niet meer nodig. Naar verwachting is de capaciteit van de kerkzaal voldoende om alle mensen die naar de kerk komen een plek te geven.
  • Verder blijven de algemeen geldende regels van kracht; bij de bekende gezondheidsklachten blijf je thuis, niezen en hoesten in de elleboog en we zorgen voor goede ventilatie. 

We zijn blij en dankbaar dat we aan het begin van een nieuw seizoen van de extra ruimte gebruik kunnen maken. Zodat we elkaar en hopelijk ook weer gasten kunnen ontmoeten rondom het woord van God.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *